Connect with us

LIFESTYLE

Penyebaran Video Intim Diminta PKR Untuk Dihentikan

Detik Akurat – Partai Keadilan Rakyat (PKR) menuntut agar penggunaan video seks intim yang disyaki dilakukan oleh para menteri yang serupa dengan Kabinet Harapan dihentikan.

“Keadilan berharap penyebaran video yang disebarkan dan dibincangkan oleh orang ramai akan dihentikan dengan segera,” kata Setiausaha Agung PKR Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail pada hari Rabu.

Saifudin tegas dan konsisten menolak semua bentuk permainan politik kotor terutama sekali sejak kerajaan baru Pakatan Harapan dipilih oleh rakyat atas semangat agenda reformasi untuk membantu rakyat dan membina negara.

“Gaya dan cara politik seperti ini tidak memberi manfaat kepada rakyat dan negara,” kata menteri Kabinet Pakatan Harapan.

Parti Keadilan sebagai salah satu parti komponen Pakatan Harapan, katanya, akan terus memberi tumpuan kepada membantu kerajaan Persekutuan menubuhkan dasar dan program bagi rakyat.

Sementara itu, Gabungan Bersekutu Pemuda Selangor (AMK) Merdeka menggesa Dato ‘Seri Shamsul Iskandar Mohd Akin, Timbalan Menteri Industri Utama untuk menghentikan tugas Haziq Abdul Aziz sebagai kakitangan kementerian.

Kenyataan itu menyiarkan kenyataan Haziq bahawa dia mendakwa terlibat dalam video intim yang sama seksual yang dipercayai merosakkan imej negara.

“Kami percaya imej Kementerian dan Kerajaan Malaysia terjejas oleh konspirasi serupa yang berlaku 20 tahun yang lalu. Naturally Haziq tidak lagi dibenarkan untuk dihubungkan secara rasmi dengan institusi itu dan juga rakyat untuk mengekalkan kredibiliti kementerian, “kata Ketua Menteri AMK Selangor MU Raja.

Sementara itu, Timbalan Ketua Hakim Pemuda Malaysia Hilman Idham berkata beliau akan mengadakan Solat Hajat & Bacaan Yaasin untuk menolak Fitnah.

Acara itu diadakan pada hari Rabu, 12 Jun, 2019 selepas Doa Maghrib di Kediaman Rasmi Dato ‘Mentri Besar Selangor, Bukit Megawati, Seksyen 7, Shah Alam.

 

Baca Juga :

Inilah Sosok Habil Marati, Donatur di Balik Rencana Pembunuhan 4 Tokoh Nasional

Kivlan Zen, Terduga Otak Rencana Pembunuhan 4 Jenderal

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIFESTYLE